Utopihan avajaisissa oli paikalla myös Kumpostin toimitus, Kiitos hyvästä jutusta 🙂


Eilen juhlittiin kesäkahvila Utopihan avajaisia. Kahvila on pystyssä nyt toista vuotta ja avajaisissa vieraita riitti sateisesta säästä huolimatta. ”Täällä oli kuulemma lähialueen asukkaat käyneet jo kesäkuussa kyselemässä, että joko se on auki”, iloitsee Utopihan tapahtumavastaava Riikka. Kahvila sijaitsee keskellä Kumpulan koulukasvitarhaa ja sen runko on rakennettu eurolavoista. Värikkäät penkit puolestaan ovat viime vuonna järjestetyn yhteisötaideprojekti Kukkapenkin työn tulosta.

Kumpulan koulukasvitarhalla toiminnasta vastaavat Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry ja Nuorisoasiainkeskus. Lisäksi alueella toimii nuorten puutarhatyöpaja Vihreän Oksan Werstas, jolle Utopihan tuotto menee. ”Vihreän Oksan Werstaan viljelemää satoa käytetään Utopihan tuotteissa. Tämän lähemmäksi lähi- ja luomuruokaa ei taida päästä”, pohtii Riikka. Utopihan listalla on esimerkiksi nokkoslettuja, raparperismoothieta ja raakakakkua. Kahvilatoiminnan lisäksi Utopihalla järjestetään mm. puistojoogaa, pihakirppiksiä ja teatteriesityksiä. Lisäksi viikolla 29 lämpenee puulämmitteinen telttasauna, jossa on mahdollista kokeilla erilaisia saunahoitoja.

Utopihan pyörittämisen lisäksi Riikan kesäsuunnitelmiin kuuluu omat häät. ”Karoliina, joka toimii täällä kahvilavastaavana, on itse asiassa myös mun morsiusneito, joten tässä samalla kun ollaan suunniteltu Utopihan toimintaa, ollaan suunniteltu myös mun häitä. Testaillaan täällä esimerkiksi millaisesta jääteestä ihmiset tykkää ja tarjotaan sitä samaa sitten häissä”, Riikka nauraa.

Utopiha sijaitsee osoitteessa Vähäkyröntie 6 ja on auki tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15.30-19.30. Lisätietoa tapahtumista löytyy Utopihan Facebook-sivuilta: www.facebook.com/kahvilautopiha

Katso alkuperäinen Facebook-postaus

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *