Monikulttuurinen puutarhaperhekerho Basilika 2020

Keväällä 2020 aloittaa toimintansa monikulttuurinen puutarhaperhekerho Basilika. Kerho toimii Kumpulan koulukasvitarhalla sekä kaupungin leikkipuistotoiminnan Kotoklubi Kanelin yhteydessä. Kumpulan koulukasvitarhan toimintaan toivotaan mukaan perheitä viljelemään yhdessä maahanmuuttajaperheiden kanssa. Toiminta alkaa toukokuussa. Tarkempaa informaatiota maalis-huhtikuun aikana.

Toiminnan rahoittaa Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Yhdistys seuraa aktiivisesti koronatilanteesta annettuja viranomaisohjeistuksia ja -suosituksia. Kesän toimintaa valmistellaan edelleen täysillä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, mutta tarvittaessa tehdään tilanteen vaatimia muutoksia. Perhekerhon ilmoittautuminen avautuu huhtikuussa ja kerho pyritään toteuttamaan suunnitellusti alkaen toukokuulta. Tarvittaessa aloittamisajankohtaa voidaan siirtää.

Lisätietoa: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Bergholm, eeva-maija.bergholm(at)lastenpuutarha.fi tai puh. 041 541 0456

Puutarhaperhekerho on toiminut Kumpulan koulukasvitarhalla 2010-2017 kutsuen perheitä opettelemaan viljelyä. Ammattilaisen opastuksella on päästy yhdessä viljelyn alkuun. Kerho on viljellyt yhteistä palstaa ja sato on jaettu yhteisesti. Kerhotoimintaa on ollut arki-iltaisin toukokuulta syksyyn sadonkorjuisiin. Koko perheen voimin on saatu kädet multaan ja vihreää makua omaan pöytään.

Perheiden puutarhatoimintaan voi tutustua alla olevasta materiaalista

Yhteistuumin_viljelemaan.pdf