Vihreän Oksan Werstas on puutarhatyöpaja 16-29 -vuotiaille nuorille, jotka etsivät omaa alaansa. Toiminta perustuu puutarha-alan opetussuunnitelmaan ja pajalla suoritetusta työkokeilusta saa todistuksen.

Vapaita paikkoja voi kysellä pitkin vuotta. Ota yhteyttä: werstas(at)lastenpuutarha.fi, puh. 041 541 0455 tai puh. 050 572 4404.

Werstas tutustuttaa nuoret puutarha-alaan ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Luomme hyvinvointia ja vahvistamme nuoren itsetuntoa puutarhassa tapahtuvan yhteisen työskentelyn ja yhteisöllisyyden sekä sosiaalisesti voimaannuttavan työ- ja yksilövalmennuksen ansiosta. Ohjaamme nuoria yksilöllisesti alan opintoihin ja työelämään sekä tarvittaviin tukipalveluihin.

Werstaan päärahoitus tulee Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.

Nuorten työpajatoiminta on tauolla 13.4. asti, mutta valmentajat valmistelevat kasvukautta ja ovat etätukena ryhmään jo valituille nuorille. Taimia ja satoa on luvassa tänäkin vuonna.

Yhdistys seuraa aktiivisesti koronatilanteesta annettuja viranomaisohjeistuksia ja -suosituksia. Kesän toimintaa valmistellaan edelleen täysillä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, mutta tarvittaessa tehdään tilanteen vaatimia muutoksia.