Kukka ja mauste -reseptivihko on koottu kesällä 2018 yhdessä Kumpulan koulukasvitarhan leiriläisten kanssa. Leiriläiset ovat päässet kokkikerhon kautta maistelemaan itse kasvatettua satoa sekä kehittämään ja kokeilemaan mieleisiään reseptejä. Ruoan tie pellolta lautaselle on koettu omakohtaisesti, mikä toivottavasti lisää kiinnostusta viljelyyn ja ruoanlaittoon jatkossakin. Sähköisen reseptivihon kautta halutaan jakaa mainiot reseptit kaikkien kokeiltavaksi.

Kokkikerhosta ja reseptivihon suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi keittiövastaava Anna-Mari Maliniemi. Kerho kokoontui 14.6.-27.7.2018  torstaisin klo 15-17. Apuna Maliniemellä oli kesäkuussa keittiöapulaiset Sofia Salmi ja Taina Ahola sekä heinäkuussa Seynabou Diop ja Mette Veijalainen. Lapsia kerhoon osallistui kaikkiaan miltei kaksikymmentä.

Kiitokset reseptien kehittelystä ja kokeilusta kuuluukin aktiivisille kerholaisille: Niki Rikkilä, Lauri Tuominen, Liisi Tuominen, Lilja Laanti, Emmi Saarinen, Otso Mäkinen, Aino Mäkinen, Veera Valkila, Hilma Komulainen, Lilli Naulapää, Jai Rönkkö, Ville Nurminen, Liina Tolonen, Kyle Costabile, Elaina Costabile, Matt Costabile, Noel Guilland, Sonya Sopori ja Maya Sopori.

Piirroskuvitus on Niki Rikkilän.

Reseptivihon toteutuksen mahdollisti Helsingin kaupungin ympäristölautakunnan rahoitus.

Yhdessä kokeilemaan ja maistelemaan kesän herkkuja!

Kukka-ja-Mauste.pdf