Koulujen ohjatut vierailut Kumpulan koulukasvitarhalle

Koulut ja päiväkodit voivat sovitusti vierailla Kumpulan koulukasvitarhalla. Ohjattuja vierailuja järjestetään toukokuussa sekä elo-syyskuussa. Vierailut on kohdistettu erityisesti perus- ja toisen asteen oppilaitoksille ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Vierailut toteutetaan Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen ja Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyönä.

VUODEN 2022 KOULUVIERAILUT ON LOPPUUN VARATTU

Omatoimivierailu kouluille ja päiväkodeille koulukasvitarhalle

Kumpulan koulukasvitarhalle voi tulla vierailulle aina, kun portit ovat avoinna (yleensä arkisin klo 9-16). Ilmoitathan tulostanne etukäteen nuoriso-ohjaaja Outi Kankaanpäälle (outi.m.kankaanpaa@hel.fi, 040 661 8816), jotta portit ovat varmasti auki ryhmänne saapuessa. Lisäksi voimme yrittää sopia lyhyen 15min alustuksen vierailullenne, jonka aikana kerromme koulukasvitarhan toiminnasta ja neuvomme teidät alkuun puutarhakasvatuksen rastiradalle.

Puutarhakasvatuksen rastirata tarjoaa eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja oivaltaa uutta puutarhaviljelystä ja ruoantuotannosta. Rasteilta löytyy tietoiskuja sekä aihepiirejä syventäviä tehtäviä, jotka on suunnattu erikseen 1.päiväkoti-ikäisille, 2.alakouluikäisille sekä 3.yläkoulu- ja lukio-ikäisille. Materiaali on tuotettu YMPPI – Ympäristökasvatusta puutarhassa -hankkeessa. Materiaalin käytännön toteutuksen on tehnyt puutarhakasvattaja Pinja Sipari Tiina ja Antti Herlinin säätiön tuella. Voit tutustua materiaaliin jo ennen vierailuanne valmiiksi täällä. Kaikki 15 rastia löytyvät Kumpulan koulukasvitarhalta. Rastirata on esteetön. Ison puolen ilmoitustaulun vierestä löytyy postilaatikko, josta voi lainata rastirata-kartan vierailun ajaksi.

Lisätiedot

Outi Kankaanpää, puh.040 661 8816, outi.m.kankaanpaa@hel.fi

Orvokki Miljard, puh. 050 336 0074, vihreaavoimaa@lastenpuutarha.fi