• Jaa verkossa
  • Lasten ja nuorten puutarha ry Facebookissa
  • Lasten ja nuorten puutarha - hyvinvointia kaikenikäisille

Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen toiminta-ajatuksena on syventää lasten ja nuorten viljelytaitoja ja -tietoja sekä luontosuhdetta. Yhdistyksen toiminta lisää puutarhakulttuurin tuntemusta kaupungissa sekä tukee kaikenikäisten hyvinvointia puutarhassa tapahtuvan yhteisen työn ja virkistyksen kautta.

Yhdistys järjestää leirejä, kerhoja, koulutuksia ja tapahtumia. Toiminnan keskipiste on Kumpulan koulukasvitarha, kulttuurihistoriallisestikin ainutlaatuinen puutarha keskellä Helsinkiä. Lisäksi yhdistys tukee koulujen, päiväkotien ja nuorisotalojen puutarhatoimintaa. Toiminnan pääkohderyhmä ovat lapset ja nuoret, mutta vapaaehtois- ja perhetoiminnan kautta toiminta laajenee vauvasta vaariin.

Kaikki puutarhatoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, ennakkotietoja ja -taitoja ei tarvita!

Initiates file downloadTutustu vuoden 2016 toimintaan!

Initiates file downloadTutustu vuoden 2017 toimintaan!

Initiates file downloadGardening Association for Children and Youth

• Ajatuksia lasten ja nuorten puutarhasta

Lasten ja nuorten puutarhakulttuuri rakentuu kaikesta siitä, mitä lapset tekevät puutarhassa. Siihen sisältyy perinteitä ja tapoja, jotka ovat lapsille ominaisia.

Hyötyviljelyn lisäksi kasveja voidaan käyttää monipuolisesti oppimisen ja taiteen työvälineinä ja puutarhaa elävänä olo- ja luokkahuoneena.

Monimuotoinen puutarha ei sulje ulos niitä, joilla on erilaisia taitoja ja edellytyksiä oppia ja osallistua. Se kutsuu luokseen kokemaan ja tekemään yhdessä.

Puutarha tarjoaa mahdollisuuden rakentaa omaa luontosuhdetta toiminnan ja kokemusten kautta. On tarpeellista pohtia, miten tämä mahdollisuus voidaan tarjota kaikille lapsille lähellä omaa kotia.