• Jaa verkossa
 • Lasten ja nuorten puutarha ry Facebookissa
 • Kuvanveistäjä Matti Peltokangas

  Kuvanveistäjä Matti Peltokangas (s. 1952) on jo pitkään ollut johtavia suomalaisia kuvanveistäjiä. Hän hallitsee yhtälailla klassisen pronssiveiston kuin kiveen hakkaamisenkin.

  ”Tärkeämpää kuin taide itse on se mitä taide heittää ilmaan, kylvää ympärilleen.” Näin on todennut Joan Miró, ja näin ajatteli myös Peltokangas suunnitellessaan Lasten ja nuorten puutarhayhdistykselle pronssisen Ikisiemen-veistoksen.

  Peltokangas sai Ikisiemenen idean ja teki veistoksen nähtyään nuorten ihmisten, lasten ja aikuisten viljelevän yhdessä. "Se näky teki vaikutuksen ja se on juuri niin, että yhteisöllisyys saavutetaan kasvun kautta."

  Peltokangas on aiemminkin veistänyt tukiveistoksia lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen mm. urheiluseuroille, ”Kun ei ole antaa rahaa, voi antaa kätensä käyttöön.”

  Veistoksellaan Peltokangas haluaa tukea puutarhayhdistyksen toimintaa: ”Haluan näin tukea puutarhatoimintaa, jotta lasten ja nuorten osallistumismaksut voidaan pitää matalina, jotta toiminta olisi kaikkien ulottuvilla.”

  Matti Peltokankaan kotisivut.